Bela glina Kaolin

Bela glina Kaolin

Bela glina Kaolin

Bela glina je najbolj nežna izmed vseh vrst glin, zaradi česar je najbolj ustrezna za občutljivo kožo. Vsebuje veliko kalcija, silicija, cinka in magnezija.

Zaradi svojih blagodejne in nežne sestave je izredno priemrna za nego mastne in aknaste kože, saj jo globinsko očisti in hkrati pomiri.

Uporablja se pri izdelavi naravnih mil, zobnih past, dezodorantov, mask.

Bela glina - kaolin pomaga izboljšati prekrvavitev kože. Na kožo učinkuje kot nežen piling, zaradi česar jo učinkovito očisti in osveži, vendar je pri tem ne draži.

Zaradi njenih blagodejnih lastnosti je primerna za uporabo tudi na suhi koži, saj kožo ne izsuši, temveč jo učinkovito očisti, pomiri in spodbuja njeno naravno obnovo.

Vsebuje visoko vrednost mineralov, ki kožo nahranijo in zavirajo njen naraven proces straranja. Po uporabi je koža temeljito očiščena, obnovljena, osvežena, pomirjena in pomlajena.

Navodilo za uporabo:
Belo glino zmešajte s toplo prečiščeno vodo ali hidrolatom ter jo enakomerno nanesite na očiščeno kožo obraza ali telesa. Mešanici lahko dodate tudi žlico kvalitetnega rastlinskega olja in nekaj kapljic izbranega eteričnega olja. Nanešeno vsebino pustite do 10 minut (če niste dodali olja, se bo plast posušila), nato sperite z vodo in na kožo nanesite vlažilno kremo ali izbrano olje.

Opozorilo:
Pri pripravi rastlinskih prahov in glin ne uporabljajte izdelkov iz kovine (žličke, posode,...), ker lahko reagirajo s kovinskim materialom in se kemično spremenijo. Najbolje je uporabiti izdelke iz lesa.

Količina:
100 g

Sestavine (INCI):

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje
  • 5.90€
  • Brez DDV: 4.84€

Brezplačna dostava za naročila nad 29€
Dodaten 3% popust za prijavo na e-novice


Obiščite nas tudi na naši Facebook strani VseNaravno.