Naravno razstrupite svoje telo

Objavil Nace 14/01/2018 0 Komenarji Prehranska dopolnila,

Živilo za razstrupljanje, ko želimo očistiti in razbremeniti celotno telo

Živimo v okolju, ki je zelo onesnaženo, sploh v hladnejših mesecih, ko se prične sezona ogrevanja. Žal so strupi postali stalnica naših življenj in čeprav jih skušamo s pozitivno vero odmisliti, ti še vedno so in bodo. Veliko jih vdihavamo, v telo pa jih prejmemo tudi skozi kožo in z uživanjem hrane. Telo je večino časa na udaru raznih toksinov, tudi samo jih proizvaja med običajnimi presnovnimi procesi, zato je zelo pomembno, da si vsake toliko razstrupimo telo in mu s tem omogočimo, da si opomore in se okrepi. 

Kako pomagamo telesu, da se razstrupi?

Človeško telo samo po sebi teži k razstrupljanju, saj se želi znebiti prevelike količine odvečnih snovi. Bodimo odgovorni do svojega telesa in mu pri tem pomagajmo! Pomagamo si lahko z različnimi načini, z raznimi posti in tretmaji, ki prečistijo naše organe in okrepijo njihovo delovanje.

Razstrupljanje lahko traja nekaj dni, tudi nekaj tednov. Dejstvo pa je, da se po razstrupljanju vsi počutimo veliko bolje, lahkotneje, lažje mislimo, se lažje gibamo in na splošno veliko lažje prenašamo vsakodnevne napore. Z dobrim počutjem pa je vedno povezan tudi naš videz, ki je po razstrupljanju videti veliko bolj svež in mladosten.

Če se nikakor ne morete pripraviti do tega, da bi se za nekaj časa odpovedali hrani, vam svetujemo, da poskusite z lahko hrano (zelenjava, sadje), ki ji dodajte veliko količino navadne vode ali nesladkanih čajev. 

Vsekakor pa velja omeniti najbolj popolno živilo, ki vam bo v pomoč pri razstrupljanju in ki bo ne samo učinkovito razstrupilo vaše celotno telo, hkrati ga bo okrepilo z naborom vitaminov, mineralov, esencialnimi omega maščobnimi kislinami 3-6-9, aminokislinami, betaini in elementi v sledeh. 

To živilo so rjave morske alge, najpopolnejše živilo na našem planetu, ki mu ni enakega. Rjave morske alge so naraven vir bioaktivnih snovi, ki pomagajo na najbolj naraven in učinkovit način razstrupiti telo. Delujejo izrazito razstrupljevalno, saj pomagajo prečistiti prebavni trakt, kri, limfo, ledvice in jetra. Snov, ki je glavni akter pri razstrupljanju se imenuje alginat. 

Alginati v telesu na naraven in učinkovit način vežejo nase toksine, težke kovine, posledice sevanj in proste radikale. Njihova neverjetna lastnost je, da vse strupe in težke kovine absorbirajo vase in jih pretvorijo v sebi lastne molekule. Alginat telo ne more razkrojiti ali absorbirati, zato se skupaj s toksičnimi snovmi izloči iz telesa.

Izjemen učinek razstrupljanja bo na telo vplival blagodejno, saj bodo rjave morske alge s svojim celostnim spektrom hranilnih snovi, prehranskimi vlakninami in mikroelementi telo okrepili in s pomočjo antioksidantov pomagali zaščitili naš imunski sistem.

Katere rjave morske alge izbrati?

Pri izbiri vam toplo priporočamo, da ste pozorni na poreklo rjavih morskih alg, saj so le ekološke in biodinamične rjave morske alge prava izbira. Zakaj biodinamične? Rjave morske alge pridobljene po biodinamičnih standardih so najvišje kakovosti. Rastline se skrbno nabirajo, naberejo pa samo najboljši del zrele rastline. S tem zagotavljajo, da morske alge ne vsebujejo nobenih alergenov in so neoporečne. 

Priporočamo vam rjave morske alge Seagreens, ki v svetu veljajo za sinonim kakovosti. Nabirajo divje rastoče v severnem severnem morju, ki velja za najčistejše na svetu. Kompleks Seagreens vsebuje tri najbolj raziskane rjave morske alge, za katerimi je več kot 20 let neodvisnih raziskav angleške fundacije Seaweed Health. 

Izberite najboljše, saj je le najboljše dovolj dobro za vaše telo. Izberite popolno živilo, ki je plod narave in ne človeka!