Zelena glina

Zelena glina

Zelena glina

Zelena glina je svetlo zelene do rjavozelene barve. V naravi nastane s sedimentacijo, njena barva pa je značilna zaradi vsebnosti oksidov v skalah, kjer jo pridobivajo. Vsebuje železo, silico, aluminij, magnezij, kalcij, titan, natrij, kalij, mangan, fosfor, cink, baker, selen, kobalt, mikro zelene alge, rjave alge in fito-nutriente. Glina ima nevtralni pH 7.

Zelena glina je primerna za vsak tip kože, tudi za občutljivo kožo. Kožo nežno očisti in pomiri.

Zaradi svojih lastnosti jo pogosto uporabljajo za obrazne maske saj pri sušenju na koži veže nečiste delce in ostale škodljive snovi.

Zelena glina je še posebej primerna za nego mešane do mastne kože. Vpije odvečno kožno maščobo, odstrani nečistoče in strupe, kožo revitalizira in spodbudi njeno naravno delovanje in hitrejšo obnovo. Zaradi antiseptičnih lastnosti kožo temeljito očisti in blagodejno neguje. Ker je bogata s fito – nutrienti, koži zagotovi veliko mineralov in oligoelementov.

Navodila za uporabo:
Priporočamo, da čajni žlički zelene gline dodate dve čajni žlički poljubnega hidrolata, pustite da glina v leseni, keramični ali glineni posodici sama vpije tekočino in šele nato zmes dobro zmešate.

Zeleno glino shranjujte v suhem in temnem prostoru. Vsakokrat si naredite svežo masko, glino nanesite na popolnoma čist in suh obraz, izogibajte se predelom okoli oči in ustnic. Glineno masko pustite delovati 5-10 minut oziroma dokler se ne posuši, začne kožo zategovati ali greti. Glineno masko odstranite s toplo vodo.

Masko zelene gline lahko nanesete tudi na posamezna prizadeta mesta problematične kože (akne), po petih minutah jo odstranite ter ponovno nanesite na isto mesto, s čemer povečate učinek delovanja gline.

Priporočljivo jo je uporabiti enkrat do dvakrat tedensko z vsaj tri dnevnim zamikom od prve uporabe.

Ne pozabite!
Če masko pustite predolgo delovati lahko koža vpije škodljive snovi iz gline, ki jih je glina predhodno vpila iz kože.

Primerno za:
Mastno in nečisto kožo. Če imate suho kožo, obraz po uporabi maske dobro navlažite z vlažilno kremo.

Opozorilo:
Lahko se zgodi, da se bo vaša koža po prvi uporabi maske odzvala, postala na videz rdeča, vneta ali vroča. Vendar je to le znak, da glina opravlja svoje delo ko čisti kožo nečistoč. Vsi ti neprijetni simptomi bodo po večkratnem glinenem nanosu postopoma popolnoma izginili. Po uporabi preprosto spirajte obraz s hladno vodo in masko ponovno nanesite čez nekaj dni dokler vaša koža ne bo vzpostavila ravnovesja.

Količina:
100 g

Sestavine (INCI):

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje
  • 5.29€
  • Brez DDV: 4.34€

Brezplačna dostava za naročila nad 29€
Dodaten 3% popust za prijavo na e-novice


Obiščite nas tudi na naši Facebook strani VseNaravno.