Morske alge, naravno super živilo

Objavil Nace 05/10/2017 0 Komenarji Prehranska dopolnila,

Morske alge, manjkajoča sestavina v naši vsakodnevni prehrani

Rjave divje morske alge izstopajo med vsemi polnovrednimi živili zaradi svoje naravne uravnoteženosti hranil in so naravno bogate tudi z mikrohranili, ki jih primanjkuje v naši povprečni vsakodnevni prehrani.

Morske alge so že dolgo priznane kot izjemna funkcionalna hrana, ponuja neskončno število edinstvenih morskih spojin, ki jih ne najdemo v kopenskih rastlinah In imajo zelo koristne učinke na telo.

Značilnosti funkcionalnih živil:

  • So običajna živila in se uživajo kot del vsakodnevne prehrane,
  • sestavljena so iz naravnih sestavin,
  • imajo pozitiven učinek na organizem, ki je večji od učinka osnovne prehrane,
  • lahko izboljšajo dobro počutje in zdravje ter zmanjšajo tveganje za bolezen,
  • koristijo našemu zdravju v fizičnem, psihološkem in vedenjskem smislu,
  • nosijo znanstveno potrjene trditve.

Morske alge, naravno super živilo

Morske alge predstavljajo izvorno, naravno in polnovredno hranilo. Iimajo zelo kompleksno prehransko uravnoteženost in vsebujejo optimalno razmerje širokega spektra hranil, ki jih naše telo prepozna. S hranili bogata sestava alg povečuje biološko razpoložljivost vseh zaužitih hranil in s tem pomembno podpira prebavo in absorpcijo hranil.

Naravna pomoč pri presnovi hrane

Za presnovo posameznega hranila (npr. beljakovin ali ogljikovih hidratov) je potrebnih več različnih hranil (npr. encimi, koencimi, elementi v sledeh, ...), kar v telesu predstavlja zapleten proces.

Presnova posameznega obroka zahteva zelo kompleksen mehanizem, telo sicer samo proizvede nujno potrebne hranilne snovi, vendar pa za učinkovito delovanje vseh procesov potrebuje bogato prehransko osnovo.

Raznolikost hranilnih snovi, ki jih telo potrebuje je mogoče pridobiti samo iz kvalitetne in raznovrstne hrane. Splošno pomanjkanje hranilnih snovi v prehrani in ozek ter omejen izbor raznovrstnih živil lahko v daljšem obdobju povzroči številne zdravstvene težave.

Z zagotavljanjem dnevne prisotnosti raznovrstnih hranil, še posebej redkih mikrohranil, ki jih dodatno pridobimo tudi z uživanjem Seagreens® morskih alg, boste zagotovili telesu stabilno osnovo za učinkovito presnovo hranil in optimalno delovanje vseh procesov v telesu.

Sinergističen učinek Seagreens® morskih alg

Brez obsežnega ravnovesja med hranili in razvejanega prehranskega profila, ki ga pomembno dopolnjuje in izboljšuje Seagreens® morske alge, je zelo velika verjetnost, da bodo lahko nekatera hranila delno ali v celoti neizkoriščena.

Skupni pozitivni učinki so povezani z dejstvom, da bo veliko hranilnih snovi sproščalo svojo polno vrednost samo v prisotnosti širšega spektra hranil, ki ima pomembno vlogo pri procesu presnove in absorpcije.

Koristi morskih alg za naše telo

  • Predstavljajo naravno in polnovredno hranilo.
  • Zagotavljajo biološko dostopno obliko hranil.
  • Podpirajo boljše delovanje črevesja.
  • Izboljšajo rast koristnih črevesnih bakterij.
  • Izboljšajo absorpcijo hranil iz drugih jedi.
  • Jod je pomemben za delovanje ščitnice.
  • Lahko v celoti nadomestijo uporabo kuhinjske soli.
  • Pripomorejo k boljšemu zdravju kože, las in nohtov.

Doprinos Seagreens® morskih alg

Izdelki Seagreens® vsebujejo izbrane divje rjave morske alge in so namenjeni kot dodatek vsakodnevni prehrani, kulinaričnim užitkom, pomoč preventivnemu zdravju, terapevtski uporabi in tudi kot dodatek k hrani za domače živali. Živimo v času velikega pomanjkanja hranil v hrani, življenje se giblje hitreje, stresne ravni so višje, onesnaževanje okolja je v porastu in vse manj je časa za pripravo kvalitetnih jedi.

Sodobna prehrana je pogosto enolična in nima ustrezne prehranske raznolikosti. Ljudje vse bolj dajejo močan poudarek pripravi domačih jedi iz svežih in ekoloških sestavin, ki lahko prav tako trpijo za pomanjkanjem hranil.

Glavni vzrok pomakanja hranil v zemlji je predvsem intenzivno kmetovanje, nezmožnost naravne obnove in vse večjih negativnih vremenskih vplivov. Navedeno pa ne velja za morske alge, ki imajo naravno zelo bogato obnovljivo okolje, vremenski pojavi nimajo vpliva in ne potrebujejo dodatkov, bodisi za zatiranje bolezni ali škodljivcev.

Z dnevno uporabo izdelkov Seagreens® boste zagotovili telesu široko paleto pomembnih hranil, tako iz samih Seagreens® morskih alg, kot tudi iz drugih jedi. Morske alge posredno pomagajo pri absorpciji hranil iz hrane in s tem podpirajo optimalno delovanje procesov v telesu.

Alge Ascophyllum nodosum so naraven vir joda, ki je eden izmed najpomembnejših elementov za pravilno delovanje ščitnice. Jod hkrati tudi pozitivno prispeva k sproščanju energije pri presnovi, ki je potrebna za vsakdanje življenje.

Zagotavljanje telesu optimalen vnos hranil na dnevni ravni lahko pomembno pomaga imunskemu sistemu preprečiti bolezni in zagotoviti zdravo stanje energije in vitalnosti.

Iz kje izvirajo Seagreens® morske alge ?

Seagreens® morske alge izvirajo iz trajnostnega celoletnega nabiranja na območju varovanih predelov Britanskega otočja, ki predstavlja verigo otokok na severu, in številni med njimi so sinonim za neokrnjeno naravo.

Morske alge pri nabiranju le delno odrežejo, s čemer jim omogočijo njihovo nadaljnjo rast. Nabirajo posebej izbrane hranljive žive rastline v kristalno čistih vodah – tako izdelki ne vsebujejo visečih ali koreninskih alg, pesek, rakcev in podobnih organizmov, kot tudi ne tistih naplavljenih na obalo. 

Rjave morske alge so poznane tudi pod imenom Kelp, s hranili najbogatejše rastejo v čistem in hladnem severnem morju.

Seagreens® morske alge – pomoč pri hujšanju

Učinkovine morskih rjavih alg Ascophyllum nodosum z drugimi dietnimi ukrepi prispevajo k zmanjševanju maščobnih oblog in pripomorejo k postopnemu zmanjšanju prekomerne telesne teže.

Podpira zdravje prebavil in boljše delovanje črevesja

Črevesje je ključen organ v našem telesu. Pravilno delovanje črevesja je pomembno za zagotavljanje našega optimalnega zdravja in dobrega počutja. Alge Ascophyllum nodosum podpirajo zdravje prebavil ter delovanje črevesja.

Seagreens® morske alge pomembne za kožo, lase in nohte

Dopolnjevalni učinki rjavih morskih alg Ascophyllum nodosum spodbujajo obnovo kožnih celic, pripomorejo k boljši hidrataciji kože, izboljšujejo teksturo in krepijo njeno čvrstost. Prav tako pomagajo okrepiti strukturo las in povečujejo trdnost nohtov.

Seagreens® morske alge povečujejo biorazpoložljivost prehranskih dopolnil

Običajno lahko prehranska dopolnila priskrbijo večje količine posameznih vitaminov ali mineralov, ki jih primanjkuje v hrani. Pri tem Seagreens® morske alge posredno pripomorejo k povečanju njihove biorazpoložljivosti ter boljšemu prehranskemu ravnovesju od katerega je odvisno naše zdravje.

Seagreens® morske alge na povsem naraven način pomagajo vsem prehranskim dopolnilom z učinkom večje absorpcije hranil in omogočajo:

  • Povečanje biorazpoložljivosti sestavin,
  • zagotavljanje dopolnjevalnih učinkov mikrohranil,
  • povečanje skupne prehranske vrednosti.

Seagreens® kompleks tudi za domače živali

Morske alge so nepogrešljiv dodatek k vsakodnevnemu obroku tudi za domače živali (mačke, pse, konje), saj imajo enake učinke kot na ljudi.

Poišči povezane: Naravni jod Morska sol Morske alge

Opozorilo: objavljene vsebine na spletni strani bio24.si so zgolj informativnega značaja in niso namenjene diagnosticiranju, preprečevanju ali zdravljenju bolezni, prav tako ne morejo nadomestiti strokovnega zdravniškega mnenja. Za vprašanja vezana na vaše zdravje se vedno posvetujte s svojim zdravnikom.