Nega kože po sončenju

Objavil Nace 24/05/2017 0 Komenarji Naravna kozmetika,

Uporaba vlažilnih krem preprečuje lupljenje kože in podaljšuje ten

Zaščita pred sončnimi žarki ni nikoli 100-odstotna, zato je po izpostavljenosti sončnim žarkom izjemno pomembna uporaba losjona oz. kreme po sončenju, da koži pomaga okrevati. Četudi se ne sončite, je med izletom, delom na vrtu ali med prijetnim piknikom vaša koža izpostavljena soncu in njegovim nevarnim UV žarkom. Pogosto se zgodi, da opekline čez dan niti niso opazne, saj se lahko pojavijo še 12 ur po izpostavljenosti soncu.

Sončne opekline so ne le neprijetne in boleče, temveč tudi zelo nevarne. Približno teden dni po nastanku opeklin se začne koža lupiti. Suhe kože ni priporočljivo kakorkoli odstranjevati, saj je spodnja, nova plast zelo občutljiva in dovzetna za vnetja.

Tu je nekaj nasvetov, kako ravnati ob nastanku sončnih opeklin:

  • Opečene predele kože hladite z obkladki ali pa si privoščite hladno kopel.
  • Na opekline nanesite kremo, ki bo navlažilo kožo in lajšalo neprijeten občutek.
  • Dokler se koža ne zaceli se seveda izogibajte izpostavljenosti sončnim žarkom.
  • Po okrevanju se učite iz napak in naslednjič kožo primerno zaščitite.

Vlažilna krema po sončenju za obraz in telo Green people pomaga pri obnovi kože in nadomesti izgubljeno vlago. Antioksidanti v tej organski kremi delujejo proti škodljivim prostim radikalom, ki nastanejo, ko UV žarki pridejo v stik s kožo in se na njej obdržijo tudi pozneje, ko niste več izpostavljeni sončnim žarkom. Povzročajo verižno reakcijo, ki poškoduje kožne celice, kar povzroča zgodnje staranje kože. Poleg bogate naravne vlažilne kreme, lahko poškodovano kožo negujete tudi z izdelki iz aloe vere.

Želite, da bi ten trajal dlje?

Uporaba vlažilnih losjonov oz. krem po izpostavljenosti soncu preprečuje tudi lupljenje kože in tako ohranja ten – ta se bo najbolje ohranil, če losjon nanesete vsak dan po tuširanju, hkrati pa bo ohranjal kožo gladko, mehko in prožno. V želji po poletnem tenu, ki bo trajal še dolgo v jesen, lahko poskusite tudi s tuširanjem s hladno vodo, saj lahko topla voda kožo izsuši.

Opozorilo: objavljene vsebine na spletni strani bio24.si so zgolj informativnega značaja in niso namenjene diagnosticiranju, preprečevanju ali zdravljenju bolezni, prav tako ne morejo nadomestiti strokovnega zdravniškega mnenja. Za vprašanja vezana na vaše zdravje se vedno posvetujte s svojim zdravnikom.