Kalij (glukonat) 333mg, 120 kapsul

Kalij (glukonat) 333mg, 120 kapsul

Mineral Kalij

G&G Vitamins visoko kakovostno prehransko dopolnilo Kalij (glukonat) je pomemben mineral, ki prispeva k vzdrževanju normalnega krvnega tlaka, mišičnih funkcij in živčnega sistema.

Kaj je Kalij?

Kalij je najpogostejši kation celične tekočine, kjer ima vlogo pri vzdrževanju tekočinskega in elektrolitskega ravnotežja, kar je pomembno za živčno signalizacijo, prenos srčnih impulzov, krčenja mišic, celično rast, prenos hranil in metabolitov po telesu, ter aktivacijo številnih encimov.

Kalij se absorbira v tankem črevesu, človeško telo ga ne shranjuje na zalogo iz katere bi ga lahko črpalo v primeru pomanjkanja, zato je pomembno, da priporočene dnevne potrebe po kaliju pridobimo z uživanjem ustrezne prehrane oz. prehranskih dopolnil.

Koristi minerala Kalij:

  • prispeva k delovanju živčnega sistema,
  • prispeva k normalnem delovanju mišic,
  • ima vlogo pri vzdrževanju normalnega krvnega tlaka.

Brez pomožnih snovi

Dopolnilo Kalij (glukonat) je v obliki rastlinskih celuloznih kapsul. V nasprotju s tabletami, kapsule omogočajo polnitev brez uporabe dodatnih pomožnih snovi. Kapsule so posebej zasnovane za naravno razgradnjo, so lahko prebavljive in omogočajo boljšo absorpcijo hranil med prebavo.

Povprečna vsebnost 4 kapsulPDV%
Kalij (kot kalijev glukonat)333,6 mg 17%
Rastlinska kapsula (HPMC)
400 mg-

PDV - priporočen dnevni vnos
HPMC - hidroksipropilmetil celuloza

Ne vsebuje: gluten, pšenico, dodan sladkor, umetne konzervanse, polnila ali barvila.


Primeren za vegane in vegetarijance, certificirano za Košer standard.

Navodilo za uporabo: 4 kapsule na dan. Priporočeno z obrokom.

Opozorila: priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Način shranjevanja: izdelek shranjujte v hladnem in suhem prostoru. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Uporabno najmanj do datuma, odtisnjenega na etiketi embalaže.

Vsebina: 120 kapsul

Proizvajalec: G&G Food Supplies, Velika Britanija


Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje

Cashback - Dobroimetje

Z nakupom tega izdelka pridobite dobroimetje, ki ga avtomatično koristite ob naslednjem nakupu kot popust.

Znesek je viden pri izdelku in je izračunan na podlagi cene za 1 kos izdelka. Končni znesek se izračuna na blagajni in znaša 10% cene izdelkov brez DDV.

  • 12.40€
  • Brez DDV: 11.32€

Brezplačna dostava za naročila nad 29€
Dodaten 3% popust za prijavo na e-novice

Predstavitev proizvajalca

G&G Vitamins – Profesionalna linija

Visoko kakovost prehranskih dopolnil pri podjetju G&G Vitamins dosegajo z znanstveno utemeljenimi formulacijami, kakovostnimi sestavinami in kapsuliranjem brez pomožnih snovi. Ker se uživanje dopolnil priporoča sočasno z obrokom, je s tem zagotovljena tudi njihova optimalna raven absorpcije.

Proizvodni proces je skladen z najvišjimi standardi, kot so GMP, HFMA, AIB International, Soil Association, Vegeterian Society in Košer. Pridobljeni certifikati so tudi jamstvo, da se uporabljajo izključno najkakovostnejše surovine, ki so proizvedene skladno s protokoli, ki jih narekujejo standardi.

G&G Vitamins deluje v Veliki Britaniji že več kot 50 let, so pionirji področja prehranskih dopolnil, imajo lasten razvojno-proizvodnji obrat, ki je skladen tudi s standardi farmacevtske industrije in je eden prvih, ki za svoje delovanje v celoti uporablja zeleno energijo.

G&G Vitamins - Certifikati