Povprečna vsebnost 3 kapsul | PDV% | |
---|---|---|
Ribje olje (RIBE) | 3000 mg | – |
– EPK (eikozapentaenojska kislina) | 540 mg | – |
– DHK (dokozaheksaenojska kislina) | 360 mg | – |
Mehka kapsula (želatina, glicerin, voda) | 1020 mg | – |
Vitamin E 14,75 iu (d-alfa tokoferol) | 9,9 mg | 82,5 |
PDV - priporočen dnevni vnos |
Opozorila: priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom!
Brez GSO
Naravno brez glutena
Naravno brez laktoze
Naravno brez soje
Naravno brez sladkorja
Ribje olje – bogat vir omega 3 maščobnih kislin
G&G Vitamins zelo kakovostno prehransko dopolnilo Omega 3, ribje olje je pridobljeno iz perujskega sardona, ki naravno vsebuje visoke ravni kakovostnih nenasičenih maščobnih kislin.
Kljub vsesplošnemu vedenju o pomembnosti omega 3 kislin, teh pogosto ne zaužijemo dovolj s hrano, zato prehranski strokovnjaki priporočajo dodatno uživanje omega 3 kislin v obliki zelo kakovostnega prehranskega dopolnila. Koristni učinek omega 3 kislin se doseže z dnevnim vnosom 250 mg EPK in DHK.
Koristi omega 3 maščobnih kislin
- za srce - omega 3 maščobne kisline DHK in EPK imajo pomembno vlogo pri delovanju srca
- za ožilje - omega 3 maščobne kisline DHK in EPK pomagajo vzdrževati normalen krvni tlak in normalno koncentracijo trigliceridov v krvi.
- za možgane - omega 3 maščobne kisline DHK pripomorejo k optimalnemu delovanju možganov.
- za vid - omega 3 maščobne kisline DHK imajo pomembno vlogo pri ohranjanju zdravega vida.
Odločitev za vsakodnevno jemanje dodatka ribjega olja, s čimer telesu zagotovite stalno oskrbo z omega-3 maščobnimi kislinami (EPK in DHK) je zelo koristna poteza za zdravje in dobro počutje.
Vir omega 3 maščobnih kislin
Omega 3 maščobne kisline so pridobljene iz perujskega sardona, vrsta rib iz družine sardonov Engraulidae, lovijo jih v globokem ribolovnem območju 87 ob obali Južne Amerike, ki velja po vprašanju onesnaženosti za nesporno območje.
Perujski sardon je majhna ribica, ki se prehranjuje s planktonom in algami, je povsem na začetku prehranjevalne verige in vsebuje daleč najmanj toksinov in težkih kovin v primerjavi z večjimi ribami (pr. tuna, losos, skuša, ...), kar pomeni visoko čistost ribjega olja že na začetku. Tudi naravna življenjska doba sardonov je krajša od večjih rib, zaradi česar so daleč manj izpostavljeni tveganju onesnaženja.
Tako je perujski sardon idealen ribji vir, ki je zaradi svoje bogate vsebnosti omega 3 maščobnih kislih in naravne čistosti tudi bistveno manj podvržen agresivnim tehnološkim procesom, ki slabijo moč ribjega olja.
Kakovost ribjega olja
Kakovost se ne meri zgolj po vsebnosti EPK in DHK, za najboljšo kvaliteto ribjega olja je pomembna zlasti vrsta ribe, kraj ulova in tehnološki postopek pridobivanja omega 3 maščobnih kislin.
Visoka stopnja koncentracije pomeni več EPK in DHK maščobnih kislin, a po drugi strani tudi manj drugih naravno prisotnih maščobnih kislin in hranilnih snovi, kar negativno vpliva na hranilno vrednost olja. Študije razkrivajo, da se visoko koncentrirane omega-3 maščobne kisline v telesu ne absorbirajo vedno tako dobro, kot naravna ribja olja.
Proces molekularne destilacije odstrani neprijeten vonj in kontaminante iz olja, hkrati zagotavlja višje ravni omega-3 maščobnih kislin. Molekularna destilacija je drag postopek, zato se mnogi zatečejo k cenejšim, a manj zanesljivim postopkom, kar lahko pomeni tudi slabšo kakovost.
Prednosti G&G Omega 3:
- pridobljen iz divjega perujskega sardona, ki velja za naravno enega najbogatejših virov omega 3,
- perujski sardon je na začetku prehranjevalne verige, zato naravno daleč najmanj onesnažen,
- sardoni izvirajo iz globokomorske lovne cone 87 ob obali Južne Amerike, ki velja za neoporečno,
- sardoni imajo krajšo življenjsko dobo kot večje ribe, zato so tudi manj izpostavljeni kontaminantom,
- olje je prečiščeno z visoko tehnološko molekularno destilacijo, ki ohranja izvirno kakovost olja,
- zaradi naravne visoke kakovosti in čistosti, ribje olje ni podvrženo agresivnim procesom,
- zagotavlja optimalno vsebnost EPK in DHK maščobnih kislin.
Po zaužitju prehranskega dopolnila Omega 3 ni neprijetnih stranskih učinkov.
Za boljšo presnovo omega 3 oz. ribjega olja priporočamo sočasno uporabo prebavnih encimov
Brezkompromisna kakovost
Izdelek Omega 3, Ribje olje je proizveden v Veliki Britaniji po najvišjih standardih kakovosti. Proizvodni proces je povsem skladen s smernicami GMP in AIB International, ki zagotavljajo brezpogojno varnost. V nasprotju s tabletami rastlinske celulozne kapsule omogočajo polnitev brez uporabe dodatnih pomožnih snovi. Kapsule so posebej zasnovane za naravno razgradnjo, so lahko prebavljive in omogočajo boljšo absorpcijo hranil med prebavo.
Proizvajalec: G&G Food Supplies, Velika Britanija
G&G Vitamins – Profesionalna linija
Visoko kakovost prehranskih dopolnil pri podjetju G&G Vitamins dosegajo z znanstveno utemeljenimi formulacijami in kakovostnimi bioaktivnimi sestavinami, ki so v večini angleškega ali evropskega porekla, ter kapsuliranjem. Ker se uživanje dopolnil priporoča sočasno z obrokom, je s tem zagotovljena tudi njihova učinkovita raven absorpcije.
Družinsko podjetje G&G Vitamins deluje v Veliki Britaniji že več kot 50 let, so pionirji razvoja področja prehranskih dopolnil, imajo lasten in moderen razvojno-proizvodnji obrat, ki je skladen z najvišjimi standardi farmacevtske industrije. Lastna proizvodnja pomeni tudi nižje cene, zato so izdelki G&G občutno cenejši od drugih blagovnih znamk.
Njihov sodoben proizvodni proces je povsem podrejen najvišjim prehranskim standardom, kot so GMP, HFMA, AIB International, Soil Association, Vegeterian Society in Kosher. Pridobljeni certifikati so tudi jamstvo, da se uporabljajo izključno najkakovostnejše surovine, ki so proizvedene skladno s protokoli, ki jih narekujejo standardi.
G&G je tudi eno prvih podjetij, ki za svoje delovanje v celoti uporablja zeleno energijo in biorazgradljivo embalažo iz sladkornega trsta, s čemer se uvrščajo v sam vrh podjetij, ki sledijo smernicam ničelnega ogljičnega odtisa.