Povprečna vsebnost 1 kapsule | PDV% | |
---|---|---|
Tributrin (butirat triglicerid) | 450 mg | – |
Mehka kapsula (Glicerol, voda, želatina) | – | |
PDV - priporočen dnevni vnos |
Opozorilo: priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom!
Tributirin, naravni vir maslene kisline
Zelo kakovostno prehransko dopolnilo Butycaps Tributirin je spojina, ki spada med trigliceride. To pomeni, da je sestavljena iz molekule glicerola, na katero so vezane tri molekule maslene kisline.
Spojina tributirin predstavlja vir biološko razpoložljive oblike maslene kisline. Zaradi svoje strukture se tributirin počasneje razgrajuje kot prosta maslena kislina, slednje omogoča postopno sproščanje maslene kisline vzdolž prebavnega trakta. Celice v debelem črevesu so naravno prilagojene, da iz maslene kisline pridobijo energijo, ki jo potrebujejo za svoje delovanje.
Maslena kislina
Naše črevesje je dom milijardam mikroorganizmov, predvsem bakterijam, ki sodelujejo pri številnih vitalnih procesih v našem telesu. Črevesne bakterije, med drugim s fermentacijo prehranskih vlaknin, ustvarjajo različne koristne presnovke, tj. snovi, ki so pomembne za optimalno delovanje črevesja.
Odličen vir prehranskih vlaknin so rjave morske alge, vsebujejo kompleksne ogljikove hidrate, ki jih naše telo ne more prebaviti, vendar jih lahko izkoristijo črevesne bakterije.
Kako nastane maslena kislina?
Maslena kislina je produkt fermentacije prehranskih vlaknin s strani določenih vrst bakterij v našem debelem črevesju. Ko zaužijemo prehranske vlaknine, ki jih naše telo samo ne more prebaviti, jih te bakterije uporabijo kot vir energije in pri tem proizvedejo kratkoverižne maščobne kisline, med katerimi je najpomembnejša prav maslena kislina.
Prednosti dopolnila Tributirin
- ena kapsula vsebuje 450 mg tributirina oz. 394 mg maslene kisline,
- predstavlja alternativno izbiro za dopolnila z živimi mikroorganizmi,
- vir biološko razpoložljive maslene kisline, ki se zlahka absorbira,
- inovativna tehnologija mikrokapsuliranja Butycaps omogoča počasno in postopno sproščanje vzdolž debelega črevesja,
- ne vsebuje soli (npr. natrijeve soli), ki reagira s pH okoljem telesa,
- brez vonja, okusa ali drugih nezaželenih zaznav,
- v obliki želatinastih mehkih kapsul za lahko požiranje.
Zakaj izbrati tributirin
- Naravni vir maslene kisline,
- v črevesju se postopno razgradi, kar omogoča dolgotrajno sproščanje maslene kisline,
- posebna tehnologija z mikrokapsuliranjem omogoča, da tributirin preide skozi želodčno kislino in sprosti masleno kislino neposredno vzdolž debelega črevesja,
- brez neprijetnih zaznav in z visoko stabilnostjo,
- ne vsebuje soli, ki reagirajo s pH okoljem telesa.
Beseda "butirat" se pogosto uporablja vzporedno z besedo "maslena kislina", ker je krajša. V znanstvenih krogih se pogosto uporablja le izraz "butirat", ker predstavlja sistematično ime za snov. Tributirin in butirat trigliceridi sta sinonima in označujete isto spojino, ki predstavlja vir maslene kisline.
Proizvajalec: ELiE Health Solutions, Španija