Povprečna vsebnost 2 kapsul | PDV% | |
---|---|---|
Betain HCI | 850 mg | – |
Klorid | 120 mg | 15 |
Izvleček kamilice (4:1) | 70 mg | – |
Pepsin 10.000 NF | 25 mg | – |
Vitamin B2 | 0,21 mg | 15 |
PDV - priporočen dnevni vnos |
Sestavine: Betain hidroklorid (betain HCI), kalijev klorid, rastlinska kapsula (hidroksipropilmetil celuloza), izvleček kamilice 4:1 (Matricaria recutita), pepsin (encimska aktivnost 10.000 NF, veganski), riboflavin-5-fosfat.
Neto teža: 83,5 g
Opozorila: priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom!
Betain HCI kompleks vključuje pepsin in izvleček kamilice
Naturtreu zelo kakovostno prehransko dopolnilo Betain HCI kompleks v svoji posebni formulaciji vključuje tudi pepsin, klorid, izvleček kamilice in vitamin B2, ki prispevajo k boljši absorpciji hranil.
Betain hidroklorid se uporablja kot dodaten vir klorovodikove kisline v želodcu in zviša naravno raven želodčne kisline. Zadostna raven želodčne kisline je pomembna za ustrezno presnavljanje beljakovin in maščob. Betain Hcl je pridobljen iz rdeče pese.
Želodčna kislina je prebavni sok v želodcu, v katerem je sluz, encimi (glavni je pepsin), solna kislina (klorovodikova kislina) in voda. Pepsin je prebavni encim (proteaza), njegova glavna naloga je razgradnja beljakovin. Pepsin je pridobljen iz gob.
Želodčni kislina ima naravno kisel značaj, njegova vrednost pH je običajno med 1 in 3. Za primerjavo voda ima vrednost pH 7. Nizka vrednost zagotavlja, da se zaužita hrana razgradi in da se odstranijo neželeni mikroorganizmi. Zadostna količina želodčne kisline je torej nujna za normalno presnovo hrane.
Naravna proizvodnja klorovodikove kisline s starostjo opeša, njeno raven lahko dodatno zniža tudi uživanje hrane z veliko sladkorja, alergenov in pomanjkanje cinka. K nižji ravni botruje tudi stres, kot tudi premalo prežvečena in prehitro zaužita hrana.
Koristi kompleksa Betain HCl
- klorid ima vlogo pri proizvajanju želodčne kisline in s tem pri prebavi
- riboflavin (vitamin B2) prispeva k ohranjanju zdravih sluznic
Brezkompromisna kakovost
Izdelek Betain HCI kompleks s pepsinom in kamilic je proizveden v Nemčiji po najvišjih standardih kakovosti. Izdelek je tudi preverjen v neodvisnem akreditiranem laboratoriju. V nasprotju s tabletami, rastlinske celulozne kapsule omogočajo polnitev brez uporabe dodatnih pomožnih snovi. Kapsule so posebej zasnovane za naravno razgradnjo, so lahko prebavljive in omogočajo boljšo absorpcijo hranil med prebavo.
- Primerno za vegane in vegetarijance,
- proizvedeno brez GSO,
- brez dodanih pomožnih snovi.
Proizvajalec: Zenkoh GmbH, Nemčija
Naturtreu – Naravno in premišljeno
Blagovna znamka Naturtreu je sinonim pristne nemške kakovosti. Formulacije so skrbno premišljene in upoštevajo najnovejša dognanja znanosti, poleg vitaminov in mineralov vsebujejo predvsem velik delež naravnih sestavin. Sestavine so v koncentrirani obliki, katerih izvorni vir je predvsem domače, evropsko tržišče. V izdelke pa je vkomponirana tudi nota tradicionalnih zelišč na katere prisegajo naše babice in priznani nutricionisti.
Nemški prehranski strokovnjaki so na osnovi svojih dolgoletnih izkušenj posebno pozornost poleg samim formulacijam namenili tudi optimalni količini sestavin v odmerku posameznega izdelka, saj le prava mera le-teh zagotavlja pričakovano. Nemška natančnost zahteva tudi strogo preverjanje v vseh korakih proizvodnje, tako je tudi vsak izdelek kljub vsem kontrolam v proizvodnem procesu na koncu podvržen še finalnemu testu v neodvisnem laboratoriju.
Blagovna znamka Naturtreu sledi trendu prehranskih dopolnil, ki zahteva visok delež naravnih sestavin, katere telo lahko zlahka uporabi in izključuje vse nepotrebne pomožne snovi, kot so sladila, umetne arome, barvila in druge sestavine, ki se uporabljajo pri proizvodnji tablet in pršil, kar zagotavlja visoko raven presnove in absorpcije.
Naturtreu v svojih izdelkih stavi na naravno moč zelišč v roki z znanostjo in pristno osebno izkušnjo h kateri se boste radi in pogosto vračali.