Nega obraza z naravnimi olji

07/03/2017 0 Komenarji Naravna kozmetika,

Nega obraza z naravnimi obraznimi olji

Kako vemo, da potrebujemo olje pri negi kože obraza?

Ali je olje za obraz resnično dobra izbira za nego kože in za kateri tip kože je dejansko primerno? To sta dve pogosti vprašanji večine ljudi, ki niso prepričani ali je olje za obraz primerno za nego njihove kože ali ne.

Da bi bila naša koža zdrava, čista in v naravnem ravnovesju je potrebno v prvi vrsti upoštevati dejavnike, ki v največji meri vplivajo na nas. To so vsekakor zdrava in uravnotežena prehrana, zdrav življenjski slog in okolje v katerem živimo.

Če se vam zdi, da vse počnete prav in da so upoštevani vsi navedeni dejavniki, vendar vaša koža nikakor ni videti čista in zdrava, je morebiti ravno ustrezen izdelek za nego obraza tisti manjkajoči delček, s katerim boste končno dosegli videz kože, ki si ga želite.

Z uporabo obraznega olja (zadostuje samo par kapljic) boste zagotovo pripomogli k lepšemu videzu vaše kože, ne glede na tip kože, ki ga imate. Četudi imate občutljivo, mastno, suho kožo ali kožo nagnjeno k kožnim nepravilnostim, je uporaba visoko kvalitetnega olja, narejenega iz rastlinskih izvlečkov ravno tisto kar vaša koža resnično potrebuje, da bo videti popolna.

Kaj je obrazno olje?

Obrazna olja se med seboj razlikujejo glede na kakovost sestavin in njihovo učinkovitost, zaradi česar je pomembno, da poznate sestavo olja, ki ga nameravate nanesti na vaš obraz.

Večina konvencionalnih kozmetičnih izdelkov v svojih proizvodih uporablja sestavine, kot so petrokemikalije, tekoči parafin in silikone, vključno z silikonom poznanim pod imenom Dimethicone, ki ob nanosu na kožo ustvari navidezen lahkoten občutek. Obrazna olja konvencionalne kozmetike pogosto vsebujejo tudi sintetične dišave in barvila, ki prav tako dražijo kožo in so pogosto vzrok za nastanek razdražene kože in kožnih alergij.

Sintetične spojine, kot sta BHT in BHA se v izdelkih uporabljajo kot antioksidanti, vendar je njihov vpliv na kožo toksičen, prav tako pa tudi na okolje.

Dobra olja za obraz vsebujejo visoko kvalitetne, čiste sestavine, ki jih pridobivajo iz ekoloških virov in so bogati z naravnimi antioksidanti, vitamini, minerali in esencialnimi maščobnimi kislinami, z izjemno negovalnimi lastnostmi, ki kožo hranijo, vlažijo, ščitijo in revitalizirajo.

Ena izmed najbolj značilnih lastnosti uporabe obraznega olja je zagotovo njegov pomlajevalni učinek na kožo. Številne negovalne učinkovine pridobljene iz olj iz sadja, semen in rož skupaj tvorijo popolno pomlajevalno kombinacijo, ki preprečuje in zmanjšuje gubice, povečuje prožnost kože in pripomore k lepi in vidno pomlajeni koži.

Sestavine, ki jih vsebujejo kvalitetna naravna obrazna olja:

Uporaba izdelka, ki vsebuje širok spekter vsebovanih olj, pridobljenih iz različnih rastlin ima zagotovo več pozitivnih učinkov na kožo kot jih ima uporaba zgolj enega rastlinskega olja. Največji dosežek je zagotovo kombinacija olj, ki se hitro vpijejo v kožo in jo v trenutku naredijo žametno mehko.

Predstavljamo vam naravne sestavine, ki so zaradi svojih neverjetnih učinkovin pogosto stalnica v naravnih oljih za obraz in na katere morate biti pozorni, ko kupujete naravno obrazno olje.

  • Jojoba – olje jojobe je pravzaprav tekoči vosek, ki je izmed vseh olj po sestavi najbolj podoben naši naravni kožni maščobi (sebumu) in je poznano po svojih izjemnih vlažilnih lastnostih. Jojobino olje pomaga odstraniti odvečno kožno maščobo, ki maši pore in uravnovesi proizvodnjo kožne maščobe.
  • Avokado – vsebuje širok spekter hranil, vključno z 11 vitamini in 14 minerali, in antioksidantov, ki kožo varujejo pred škodljivimi vplivi prostih radikalov in vplivajo na naraven proces nastajanja kolagena, zaradi katerega je naša koža videti gladka in mladostna.
  • Šipek – olje semen muškatne vrtnice ima izjemne pomlajevalne učinkovine, ki uspešno zmanjšujejo in preprečujejo nastanek gubic in vidnih linij. Olje je popolno za vse, ki se soočajo z kožnimi nepravilnostmi, kot so recimo akne, prav tako je zelo učinkovita pomoč pri zmanjševanju manjših brazgotin in starostnih peg.
  • Ricinusovo olje  – kožo boste na povsem naraven način očistili, nahranili, zmehčali in navlažili. Prodre globoko v kožo, spodbudi proizvodnjo kolagena ter elastina kar kožo pomladi in odpravlja gubice. Ricinusovo olje je posebej primerno za mastno kožo.
  • Lecitin – naravni blažilec rastlinskega izvora, ki na koži ustvari svilen občutek in je izredno mazljiv. V kombinaciji z olji se hitro vpije v kožo in deluje zelo vlažilno.

Z olji v boju proti odvečnim kožnim maščobam

Večina ljudi, ki se sooča z aknami in težavami na koži bo verjetno zelo skeptična pri vključitvi olj pri negi kože. Tovrstno prepričanje so nam skozi desetletja vsiljevali lastniki konvencionalne kozmetike, da bi tako spodbudili prodajo svojih lastnih izdelkov z vsebovanimi agresivnimi sestavinami, ki kožo izsušijo in povzročijo, da mastna koža postane še bolj mastna in z še več kožnimi nepravilnostmi.

Ljudje z mastno kožo se tako zelo redko odločijo za izdelke na bazi olj, saj so prepričani, da izdelki, ki sušijo mozolje pozitivno vplivajo na njihovo kožo.

Takšno prepričanje je poglavitna in največja napaka, saj so ljudje z mastno kožo in aknami tako ujeti v začaran krog, ki jim ne bo prinesel izboljšav in lepe kože. Agresivne kemikalije, ki izsušijo kožo, hkrati porušijo njeno naravno ravnovesje in koža, da bi ponovno vzpostavila svoje naravno ravnovesje prične proizvajati še več sebuma – kožne maščobe, ki zaradi prevelike količine prične mašiti pore in povzroči nastajanje mozoljev, aken in ogrcev.

Čeprav se sliši neverjetno, je v boju proti mastni kožo in mozoljem zelo učinkovito ravno obrazno olje. Z nanosom 1-2 kapljic ekološkega naravnega olja na obraz pred spanjem boste pomagali, da se bo vaša koža hitreje obnovila in okrepila. Pri tem ne potrebujete izdelkov, ki kožo izsušijo in začasno izsušijo mozolje. Za izsušitev mozoljev raje uporabite »Aktivni čistilni serum« Green People, ki ga nanesite na očiščena težavna mesta (mozolje) pred nanosom obraznega olja.

Nega kože po plasteh

Nega kože po posameznih plasteh je bistvenega pomena, saj le tako lahko do popolnosti izkoristimo vsak izdelek namenjen za nego kože. Pomislite, nego kože po plasteh lahko primerjamo z oblačenjem. Verjetno ne boste nikoli najprej oblekli jakno in šele nato majico. Popolnoma enako je z nego kože.

Z nanosom obraznega olja na koži ustvarimo zaščitni sloj, ki kožo navlaži in jo obogati z hranili, vitamini in minerali. Učinkovine v mešanici olj kožo varujejo pred škodljivimi zunanjimi vplivi, ki vplivajo na videz in upočasnjujejo naraven proces staranja kože. Pomembno pa je poznati predvsem dejstvo, da po nanosu olj ni smiselno nanašati na kožo drugih izdelkov, saj učinki le teh ne bodo dosegel želenih rezultatov.

Če želite, da vaša koža iz nanesenih izdelkov prejme vse hranilne učinkovine in vitamine je potrebno kožo redno globinsko očistiti odmrlih celic, ki preprečujejo, da bi učinkovine prodrle globje v celice in jih revitalizirale. Težavo lahko odpravite z naravnim pilingom, ki bo pore odprl in omogočil boljšo vpojnost nanesenih sestavin in tako omogočil najboljši izkoristek uporabljenih izdelkov.

Serume, tonike in vlažilce za obraz vedno nanesite preden nanesete obrazno olje, saj boste tako dosegli veliko boljše rezultate in maksimalen izkoristek nanesenih izdelkov.

Naredite si svojo podlago

Večina podlag, ki jih ponujajo kozmetična podjetja vključujejo silikone, vrsto plastike, ki gladijo površino kože in ustvarjajo podlago za nanos končnih ličil oziroma make up-a. Tovrstne podlage koži onemogočajo dihanje in so glavni vzrok za razdraženo kožo.

V kolikor želite ustvariti naravno podlago, ki diha s kožo in jo hkrati tudi neguje, ustvarite kombinacijo oziroma mešanico obraznega olja in vlažilnega seruma, ter jo nanesite na obraz. Ta pametna kombinacija bo kožo navlažila in podaljšala obstojnost ličil skozi ves dan.

Katero obrazno olje ustreza tipu moje kože?

Oba obrazna olja blagovne znamke Green People ustrezata vsem tipom kože, da pa bi lažje izbrali med njima si več lahko preberete v nadaljevanju.

»Pomlajevalno olje za obraz« kožo nahrani in pomlajuje, zaradi svoje lahke nemastne teksture, se hitro vpije in je primerno za vse tipe kože, vključno z kožo nagnjeno k nepravilnostim. Olje vsebuje 10 neverjetnih rastlinskih olj, kot je olje šipka, avokada in mandljev.Sestavine so 99,9% organskega izvora in so bogate z omega maščobnimi kislinami, ki spodbujajo obnovo kože, krepijo njene funkcije in jo varujejo. Koža je po uporabi svileno gladka in žametno mehka.

Luksuzno »Age Defy + pomlajevalno olje za obraz« je definitivno izdelek, ki bo vašo kožo pomladil in ji zagotovil bogato nego. Olje je neverjetna kombinacija 20 izbranih naravnih učinkovin, olje svetlina olje granatnega jabolka, olje perile, olje semen črnega ribeza, ter olja šipka, ki zmanjšujejo gubice, koži vračajo mehkobo in prožnost ter vzpostavljajo naravno uravnoteženo stanje v koži.

Bogato lahkotno organsko olje se hitro vpije v kožo in jo obogati z najkvalitetnejšimi hranili, antioksidanti in bioaktivnimi učinkovinami, zaradi česar se kožne celice veliko hitreje obnavljajo, koža pa je posledično bolj prožna, okrepljena in vidno pomlajena. Pred nanosom obraznega olja na kožo nanesite še« Age Defy + vlažilen obnovitveni serum« in si ustvarite popoln videz.

Poišči povezane: Naravna kozmetika Naravna olja

Opozorilo: objavljene vsebine na spletni strani bio24.si so zgolj informativnega značaja in niso namenjene diagnosticiranju, preprečevanju ali zdravljenju bolezni, prav tako ne morejo nadomestiti strokovnega zdravniškega mnenja. Za vprašanja vezana na vaše zdravje se vedno posvetujte s svojim zdravnikom.