Rjave morske alge

Objavil Nace 14/01/2018 0 Komenarji Prehranska dopolnila,

Rjave morske alge – naraven doprinos vašemu zdravju

Rjavim morskim algam že stoletja pripisujejo številne pozitivne lastnosti. Najbolj poznane so po zmožnostih, da podaljšujejo življenjsko dobo, preprečujejo bolezni in imajo močan vpliv na lepoto in zdravje telesa.

Raziskave po vsem svetu  pričajo o številnih pozitivnih vplivih rjavih morskih alg na človeško telo. Rjave morske alge so najboljši naraven recept matere narave in odličen doprinos naši prehrani. Surove so lahko prebavljive in izjemno bogate z vitamini, minerali in elementi v sledeh.

Kompleks rjavih morskih alg Ascophyllum nodosum, Fucus vesiculosis, Pelvetia canaliculata je najčistejše in najbolj naravno surovo živilo. Mnogi so ga zaradi naravnih danosti poimenovali kar »dar narave«. Rjave morske alge vsebujejo bistvene lastnosti življenjsko pomembnih sestavin, kot so: naravni jod, alginat, fukoidan in laminarin.

Znanstvene raziskave in klinične študije po svetu so dokazale sledeče:

  • Jod v naravni bioaktivni obliki je ključnega pomena za žlezo ščitnico, ki uravnava celotno presnovo, proizvaja ščitnične hormone in spodbuja delovanje živčnega sistema. Naraven Jod je izjemnega pomena za preveč ali premalo delujočo ščitnico.
  • Alginati v telesu na naraven in učinkovit način vežejo nase radioaktivne snovi, težke kovine, strupe in proste radikale. Njihova superiorna lastnost je, da vse radioaktivne snovi, strupe in težke kovine absorbirajo vase in jih pretvorijo v sebi lastne molekule. Alginat telo ne more razkrojiti ali absorbirati, zato se skupaj s toksičnimi snovmi izloči iz telesa.
  • Fukoidan vpliva na samouničenje rakavih celic pri številnih hitro rastočih oblikah raka. Zaradi naravnega vpliva na samouničenje rakavih celic v telesu, Fukoidan pomaga po naravni poti iz telesa izločiti škodljive celice. Rjave morske alge so najboljši vir Fukoidana, ki ima izjemne lastnosti tudi pri preprečevanju vnetij v prebavnem sistemu.
  • Laminarin spada med polisaharide, ki imajo dokazano pozitivne lastnosti na človeško telo. Laminarin zajema najbolj aktivno formo ß-glukana (ß-1,3/1,6), ki ga najdemo v rjavih morskih algah. Uspešen je pri krepitvi imunskega sistema, pri zniževanju holesterola, v pomoč pri nevtralizaciji alergenov v telesu, pri preprečevanju okužb ter pri reguliranju presnove in vzpostavljanju pH v prebavnem traktu.

Na kaj vse vplivajo rjave morske alge:

  • Izboljšujejo imunski sistem,
  • lahko pomagajo preprečevati raka ščitnice in druge oblike rakavih obolenj,
  • v pomoč so pri uravnavanju krvnega tlaka in povišane ravni holesterola v krvi,
  • so v pomoč pri razstrupljanju telesa od težkih kovin, raznih toksinov, radioaktivnih snovi, prostih radikalov,
  • v pomoč so vsem, ki želijo izgubiti telesno težo, saj izboljšajo presnovo in delovanje prebavnega trakta,
  • izboljšajo strukturo las in nohtov ter vplivajo na boljšo rast,
  • kadilcem pomagajo pri razstrupitvi oz. pri izločitvi elementov stroncija in kadmija, ki veljata za zdravju škodljiva in sta nemalokrat odgovorna za razvoj raka na pljučih.
Poišči povezane: Morske alge

Opozorilo: objavljene vsebine na spletni strani bio24.si so zgolj informativnega značaja in niso namenjene diagnosticiranju, preprečevanju ali zdravljenju bolezni, prav tako ne morejo nadomestiti strokovnega zdravniškega mnenja. Za vprašanja vezana na vaše zdravje se vedno posvetujte s svojim zdravnikom.