Pomlajevalna nega z encimi

Objavil Nace 05/07/2017 0 Komenarji Naravna kozmetika,

Revolucionarna nega s super encimi in hialuronsko kislino

Odkritje o super sposobnostih morskih encimov so bila z znanstvenega stališča izjemna, in so osnova za razvoj edinstvene naravne aktivne nege kože. Dr. Bragi je za svoje delo in razvoj blagodejne terapevtske kozmetične linije prejel tudi prestižno nagrado BestBrand New, ki je znana kot Beauty Oscar.

Dr. Jón Bragi Bjarnasson je bil profesor biokemije na univerzi na Islandiji in ustanovitelj raziskovalnega središča Zymetech. Svoje 30-letno delo je posvetil preučevanju encimov, še posebno morskih. Prav pestro morsko življenje Islandije, pa je bila spodbuda za znanstveno raziskovanje.

Dr. Bragi je dejal: »Moja formula pomeni velik premik v razmišljanju o negi kože. Celo svoje življenje sem posvetil raziskovanju encimov v morju in preučevanju njihovih lastnosti. Brez dvoma boste tudi vi osupli, ko boste spoznali učinke mojih dognanj o encimih na vaši koži. To je najboljša nega za vašo kožo, ki ste jo kdajkoli uporabili.«

Mnogi kozmetični izdelki vsebujejo barvila, dišave, topila, veziva, polnila, sintetične nadomestke in druge dodatke, s katerimi proizvajalci zmanjšujejo prisotnost aktivnih, dragih sestavin. To pa ima za posledico resne vplive na kožo. Dišave, barve in izgled so v resnici povsem brez pomena, saj izginejo takoj, ko izdelek nanesete na kožo.

Izdelki dr. Bragija so naravni, tako po barvi kot vonju. Vsebujejo le potrebne elemente, s čemer je doseženo popolno uravnoteženo delovanje aktivnih, znanstveno potrjenih sestavin.

Gel s super encimi in hialuronsko kislino za aktivno nego kože

Tretma s super morskim ecimi v obliki gela ohranja vitalnost kožnih celic, optimizira njihovo delovanje, spodbuja kožno regeneracijo, pospešuje delovanje njenega obrambnega in regenerativnega mehanizma ter koži zagotavlja potrebno vlažnost. Revolucionarni encimi ne povzročajo avtoimunih reakcij, prav nasprotno, jih celo zavirajo. Gel deluje blagodejno, zmanjšuje občutek draženja in koži vrača zdrav videz.

Skrivnost revolucionarnega odkritja nege kože

Ta skrivnost je pravzaprav preprosta. Encimom je omogočeno, da opravijo svoje terapevtsko delo v njihovem aktivnem stanju. Ohranjajo zdrave celice, optimizirajo njihovo delovanje, povečujejo krvni obtok in spodbujajo kožno regeneracijo s pospeševanjem njenega obrambnega in regeneracijskega mehanizma ter ji nudijo potrebno vlažnost.

Formula dr. Bragija je resnično naravna in super aktivna. Encimi preoblikujejo gube in linije ter pomladijo utrujeno kožo. Delovanje encimov v harmoniji s kožo okrepi kožne funkcije in naravne procese obnavljanja, kar privede do vidno pozitivnih sprememb na koži.

Lastnosti encimov in njihovo delovanje

Encimi so biokatalizatorji, osnovni proteini v molekulah, ki jih proizvajajo živi organizmi. V živi celici organizma stalno potekajo kemijske reakcije pri katerih se kemijske vezi med atomi cepijo ali spajajo. Da do tega pride, se morajo atomi ali molekule zaleteti, kar je odvisno od hitrosti in oblike delcev ter količine energije. Za potrebno hitrost in smer kemijskih reakcij ter zmanjšanje aktivacijske energije in posledično lažji potek reakcij pa skrbijo prav encimi.

Delovanje encimov je odvisno od temperature, kislosti okolja oz. pH vrednosti, količine substrata in prisotnosti drugih kemičnih snovi, kot so npr. zdravila, toksini in druge biokemijske spojine.

Super-aktivni morski encimi za aktivno nego

Morski encimi so za razliko od encimov, ki jih najdemo drugje v flori in favni na kopnem, prilagojeni delovanju v globinah oceana, nizkim temperaturam in specifičnim pogojem. Kadar so izpostavljeni sobnim temperaturam, pa postanejo ’super-aktivni’ in veliko močnejši kot encimi, ki se nahajajo na kopnem. Slednjim se pri sobni temperaturi aktivnost namreč zmanjša ali celo zamre.

V negi kože encimi delujejo zelo raznovrstno, odvisno od koncentracije in vrste encima.

V spodnjih grafih je prikazano delovanje encimov, ki jih uporablja dr. Bragi v svojih izdelkih.

Aktivnost encimov – primerjava glede na temperaturo

Aktivnost encima – primerjava glede na temperaturo

Graf prikazuje relativno aktivnost morskih encimov (modro) v primerjavi z ne-morskimi encimi (belo) iz flore in favne. Morski encim doseže svojo normalno aktivnost pri 0o C, drugi encimi pa pri približno 30o C, svojo največjo aktivnost pa pri 45o C.

Temperatura kože je malo nad sobno temperaturo in ima približno 25o-30o C (sivi pas). Kot je razvidno iz grafa, pa je pri tej temperaturi aktivnost morskega encima veliko večja kot encimov flore in favne, katerih aktivnost je skorajda nezanemarljiva.

Levo: Relativna aktivnost. Spodaj: Temperatura

Penzym: aktivnost glede na pH vrednost

Penzym: aktivnost glede na pH vrednost

Graf prikazuje relativno aktivnost osnovnega morskega encima – penzyma glede na pH vrednost. Aktivnost je najmočnejša pri pH vrednosti okrog 7,5, to je nevtralni pH (voda ima pH vrednost 7). Encimi imajo svoj optimalen pH, pri katerem je njihova aktivnost največja. Vrednosti pH, ki so večje ali manjše od optimuma, zmanjšajo aktivnost encimov.

Levo: Relativna aktivnost. Spodaj: pH vrednost

Neokrnjeno naravno okolje je pomembno za učinkovitost

Islandija velja za neokrnjeno naravno okolje, kar je pomembno za izvor encimov. Encimi, ki so uporabljeni v izdelkih dr. Bragija so namreč iz čistega okolja severnega oceana in ne del onesnaženega okolja na kontinentu.

Osnovni encim, ki se uporablja v formuli dr. Bragija je penzym. Le-ta je bil v kozmetični in farmacevtski industriji patentiran leta 1999, še vedno pa potekajo klinične raziskave o njegovi uporabi, saj gre za pomembno znanstveno odkritje o terapevtski učinkovitosti pri regeneraciji celic.

Gel z encimi dr. Bragija ne povzroča avtoimunih reakcij. Deluje protivnetno, zmanjšuje draženje in krepi funkcije kože. Je povsem varen za nego kože pri otrocih in nosečnicah, za občutljive predele okrog oči in posebej za nego težavne kože.

Izdelki dr. Bragija so primerni za vsak tip kože in oživijo kožo vseh starosti.

Hialuronska kislina, dodatna moč za krepitev vitalnosti

K izjemni formuli je dodana tudi naravna hialuronska kislina, ki spodbuja sintezo kolagena ter elastina, slednja koži dajeta mladosten izgled, elastičnost in prožnost. Pripomore k dodatnemu vlaženju kože in predvsem pomaga pri obnavljanju kožnih celic ter krepitvi vitalnosti.

Aktivna nega kože in preprečevanje procesa staranja

Nega kože je celovit proces, ki ni opredeljen samo z izdelki, ki jih uporabljamo na površju, temveč tudi z našim načinom življenja. Zato je zelo pomembno, da se k temu pristopi z obeh strani, tako notranje kot zunanje.

Preprečevanje je v primerjavi z zdravljenjem takšen ali celo še bolj pomemben dejavnik. Staranje je kompleksen in neizogiben proces, ki pa se ne kaže samo v gubah in zmanjšanju elastičnosti kože, temveč tudi v izgubi njene gostote, neenakomernem tonu in pigmentaciji.

Trije razlogi za izbor nege kože z izdelki dr. Bragija

Vsebujejo čiste sestavine
Patentirana formula dr. Bragija ne vsebuje nepotrebnih sestavin, kot so dišave, barve in dodatki, pač pa le aktivne sestavine, ki so potrebne in koristne za nego kože. S čistostjo izdelka se drastično zmanjša tveganje kožnih reakcij in poveča njena učinkovitost.

Učinkovitost in aktivnost
Znanstveno je dokazano in potrjeno, da morski encimi zares delujejo. Formula dr. Bragija ima za seboj večletna testiranja in je zasnovana na neposrednih dokazih.

So drugačni
Inovativni pristop dr. Bragija k negi kože moramo obravnavati povsem edinstveno. Terapevtsko delovanje encimov je osnovna nega, kar pa pomeni, da lahko naknadno uporabite tudi druge kozmetične preparate.

Kozmetični izdelki za nego kože dr. Bragija so izjemni in najbolj pomembno je, da delujejo.

 
 
Poišči povezane: Naravna kozmetika

Opozorilo: objavljene vsebine na spletni strani bio24.si so zgolj informativnega značaja in niso namenjene diagnosticiranju, preprečevanju ali zdravljenju bolezni, prav tako ne morejo nadomestiti strokovnega zdravniškega mnenja. Za vprašanja vezana na vaše zdravje se vedno posvetujte s svojim zdravnikom.