Kako izbrati pravi dezodorant?

Objavil Nace 29/07/2017 0 Komenarji Naravna kozmetika,

Naravni dezodoranti s prebiotiki

Potenje je naravni telesni proces, ki nas spremlja vse leto, še toliko bolj pa v poletnih mesecih in pri različnih športnih aktivnostih. Izbira dezodorantov in antiperspirantov je na trgu zelo pestra. Kateri so pomembni dejavniki, ki bi jih morali upoštevati pri izbiri izdelka in na kaj morate biti posebej pozorni?

Zakaj se potimo?

Potenje je proces, ki igra ključno vlogo pri ohranjanju zdravja:

  • iz telesa odstranjuje nevarne toksine,
  • uravnava nivo soli v telesu,
  • regulira telesno temperaturo.

Ko je pot svež, nima opaznega vonja, ko pa ostane na koži nekaj časa se zaradi razmnoževanja slabih bakterij razvije neprijeten vonj, ki ga omejujemo z antiperspiranti in dezodoranti. Mnogi sicer menijo, da med njimi ni razlik kar je zmotno. Prvi preprečujejo potenje, dezodoranti pa ustavljajo neprijeten vonj tako, da omejujejo razmnoževanje slabih bakterij, ki so zanj krive.

So antiperspiranti prava izbira?

Antiperspiranti zamašijo pore in tako preprečujejo potenje, kar vsekakor ni zdravju koristno, saj lahko povzroča razdraženo kožo in neprijeten občutek. S preprečevanjem potenja preprečujejo tudi proces izločanja toksinov in zmanjšujejo zmožnost telesa, da bi naravno uravnavalo telesno temperaturo, zaradi česar jih nekateri povezujejo z nastankom določenih bolezni (rakom dojk in Alzheimerjevo boleznijo).

Če antiperspirante uporabljate dlje časa, se lahko telo temu prilagodi in zato proizvaja še več potu, zaradi česar je nato potrebna uporaba še večjih količin antiperspiranta. Nastane torej začaran krog. Pogosto vsebujejo aluminijev klorohidrat in aluminij cirkonijev klorohidrat - oba bazirata na aluminiju in lahko dražita kožo. Vnetja, ki jih povzročita, se lahko razširijo tudi na območja, kjer izdelek ni bil uporabljen.

Naravni dezodoranti s prebiotiki

Naravni dezodoranti podjetja Green People so zelo nežni do kože, ne zamašijo por z aluminijem in z dodanimi prebiotiki ohranjajo ravnovesje kože. V njih je najti naravne minerale in rastlinske ekstrakte, ki z svojimi učinki na naraven način preprečujejo neprijeten vonj. Naravna receptura vsebuje:

  1. Prebiotike (iz molekul sladkorja), ki skrbijo za naravno floro kože in podpirajo koži zdrave bakterije.
  2. Cinkov ricinoleat (iz naravnega ricinusovega olja) ima gobi podoben učinek, sposobnost velikega absorbiranja neprijetnega vonja.
  3. Kalijev galunovec (naravna mineralna sol) preprečuje širjenje in razmnoževanje slabih bakterij, ki tvorijo neprijeten vonj, pri tem ne zavira naravnega procesa potenja..

Prebiotiki imajo ključno vlogo pri zaviranju razmnoževanja slabih bakterij in uravnavajo naravno ravnovesje bakterij, kar ima pozitivne učinke na kožo.

Poleg naravnih koži prijaznih sestavin so dezodoranti blagovne znamke Green People obogateni tudi z noto svežega in blagega aromatičnega vonja, Pomembna prednost je tudi »roll on« oblika, saj raziskave kažejo, da lahko vdihovanje dezodorantov v spreju povzroča alergijske reakcije, astmo in težave z dihanjem.

Opozorilo: objavljene vsebine na spletni strani bio24.si so zgolj informativnega značaja in niso namenjene diagnosticiranju, preprečevanju ali zdravljenju bolezni, prav tako ne morejo nadomestiti strokovnega zdravniškega mnenja. Za vprašanja vezana na vaše zdravje se vedno posvetujte s svojim zdravnikom.