Vpliv morskih alg na zanositev

Objavil Nace 14/01/2018 0 Komenarji Prehranska dopolnila,

Povečajte možnost za zanositev s pomočjo morskih alg

Uživanje morskih alg lahko pripomore k zanositvi zaradi številnih razlogov. Morske alge so znane kot »morska zelenjava« in so izjemno bogate s hranili. V povprečju vsebujejo 10-20 krat več vitaminov in mineralov od zelenjave, ki raste na kopnem. Minerali v morskih algah so v kelatirani in koloidni obliki zaradi česar so izjemno bioaktivni, kar pomeni, da jih telo takoj prepozna in zaradi tega hitro in v celoti absorbira.

Morske alge vsebujejo minerale v obliki, ki je telesu poznana in zaradi česar jih telo takoj prepozna. To so v prvi vrsti kalcij, železo, cink, magnezij, mangan in selen. Prav tako so morske alge izjemno bogat vir rastlinskih beljakovin in prehranskih vlaknin, ki so nujno potrebne za urejeno presnovo.

Morske alge so bogat vir antioksidantov, hkrati pa vsebujejo tudi natrijev alginat, ki čisti kri, limfo, prebavni trakt in ledvice.  Morske alge vsebujejo celoten kompleks vitaminov B, vključno z vitaminom B-12, vitamine A, C, E, D, K in H, omega esencialne maščobne kisline 3-6-9, aminokisline ter betaine.

Morske alge so poznane kot edini vir naravnega Joda, ki je poznan po številnih pozitivnih lastnostih in blagodejnega vpliva na naše telo. Jod je namreč mineral, ki je nujno potreben za pravilno delovanje ščitnice. Žleza ščitnica je v telesu odgovorna za hormonsko ravnovesje (proizvaja ščitnične hormone), za urejeno presnovo, rast in razvoj. Jod ima ključno vlogo pri proizvodnji hormona THR. Pravilno delovanje žleze ščitnice ni zelo pomembno samo pri uravnavanju hormonov, temveč tudi za normalno delovanje centralnega živčevja in kognitivnih funkcij.

Zaradi svojih izjemnih razstrupljevalnih lastnosti so morske alge daleč najboljši naraven vir s katerim telo očistimo vseh strupov, težkih kovin in radioaktivnih elementov. Po jedrski katastrofi v Černobilu so ljudem, ki so bili izpostavljeni  močnemu radioaktivnemu sevanju pomagali z morskimi algami in te so se odlično odrezale.

Morske alge in zanositev

Veliko žensk se sooča s težavami pri zanositvi in vse več jih ugotavlja, da je poglaviten razlog nepravilno delovanje ščitnice. Eden izmed poglavitnih razlogov za nepravilno delovanje ščitnice in oslabljeno delovanje živčnega sistema je definitivno stres, ki je postal stalnica v življenju mnogih žensk. Zaradi pomanjkanja hranil na eni strani in pretiranega uživanja sintetičnih vitaminov in mineralov ter prekomernega stresa na drugi, je žensko telo oslabljeno in ima porušen imunski sistem.

V veliko pomoč pri krepitvi imunskega sistema in pri zagotavljanju zadostne količine hranil, vitaminov in mineralov ter ostalih pomembnih elementov, so divje rastoče morske alge. Po mnenju nekaterih zdravilcev tradicionalne kitajske medicine (TCM), lahko z rednim uživanjem morskih alg pomagate okrepiti jetra, ledvice, mehur in nadledvične žleze. Vsa ta področja pa so pomembna za uspešno zanositev in tudi donositev. Po TCM je neplodnost posledica oslabljenega delovanja ledvic.

Visoka prehranska vrednost morskih alg pozitivno pripomore k uspešni zanositvi. Visoka vsebnost prehranskih vlaknin pa je izjemno pomembna pri uravnavanju ravni krvnega sladkorja; posebej pomemben podatek za vse, ki imate težave s policističnimi jajčniki. Visoka vrednost vlaknin ima pomembno vlogo tudi pri odstranjevanju odvečnega estrogena v telesu, ki je pogosto krivec za težave pri zanositvi, predvsem pri ženskah, ki trpijo za boleznimi ko so endometrioza, policistični jajčniki, ciste na jajčnikih, maternični fibroidi in druge zdravstvene težave povezane s presežkom estrogena v telesu.

Opozorilo: objavljene vsebine na spletni strani bio24.si so zgolj informativnega značaja in niso namenjene diagnosticiranju, preprečevanju ali zdravljenju bolezni, prav tako ne morejo nadomestiti strokovnega zdravniškega mnenja. Za vprašanja vezana na vaše zdravje se vedno posvetujte s svojim zdravnikom.